Yalı Sarması Nasıl Yapılır? - Baklava - İstanbul Baklava Siparişi, Tepsi Baklava
Yalı Sarması Nasıl Yapılır?

Yalı sarması malzemeler:

2 yumurta

1 çay bardağı nişasta

1 çay bardağı sıvıyağ

100 gram tereyağı

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

Aldığı kadar un (Yaklaşık 500 gram)

400-450 gram Antep fıstığı

Şerbeti için malzemeler:
850 ml su

1 kg şeker

1 dilim limon ( Bunun yerine biraz limon tuzu da eklenebilir)

Yapılışı:
Hamur için belirtilen malzemeler derin bir kaba alınır iyice karışana kadar yoğurulur. Bu hamur bir tepsiye çok gelebilir, o nedenle tarifin yarısını da yapabilirsiniz. Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurdan küçük tenis topları kadar bezeler alınır. Ortalama bir fırın tepsisi için 12 tane beze yapmak yeterli olmaktadır. Daha sonra her bir beze bol nişastaya bulanarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına bol nişasta serpilerek açılan hamurlardan 3 kat koyulur. Bu şekilde 3 kattan oluşan 4 ayrı hamur elde edilir. 3 katlı hamurlar önce merdane ile büyütülür, daha sonra oklava ile inceltilir.

İnceltilen yufkaların arasına bol miktarda dövülmüş Antep fıstığı serpilir. İnce bir oklavaya bu hamur sarılarak şekil verilir. Kenarlarda fazla gelen hamurlar kesilerek yalı sarmasına son şekli verilir. Şekli uygun olan hamurlar pişirme tepsisine dizilir. Sonrasında diğer yufkalara da aynı işlemler uygulanarak tepsinin dolması sağlanır. Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla baklavalara sürülür. Bu sayede baklavalar pişip şerbetini emdikten sonra parlak bir görünüme kavuşur. Pişirmeye hazır hale gelen baklavalar en son keskin bir bıçak yardımıyla eşit şekilde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar çok kızartmadan pişirilir. Fırından çıkan sıcak baklavalar üzerine şerbeti de eklenerek servise hazır hale gelir.

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !