%100 Tereyağlı İri Cevizli Ev Baklavası Yapılışı

İri cevizli ev baklavası kendine has tereyağı kokusu ile bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezidir. Lezzetli ve hafif olması sebebiyle tercih edilen %100 tereyağlı ev baklavalarının nasıl yapıldığı merak ediliyor.

İri Cevizli Ev Baklavası- Tereyağlı İri Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır? Usba Baklava

İri Cevizli Ev Baklavası- Tereyağlı İri Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır? Usba Baklava

İri Cevizli Ev Baklavası İçindekiler:

Hamuru İçin:

2 yumurta

1 su bardağı tereyağı

1 su bardağı yoğurt (koyu kısmından alınmalı)

1 yemek kaşığı sirke

4 ya da 5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

İç Malzemesi:

3 su bardağı iri kıyılmış ceviz (isteğe göre daha çokta koyulabilir)

Hamuru Açarken:

Buğday nişastası ya da mısır nişastası

Üzeri İçin:

125 gram tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon

Çay kaşığının 3te 1i kadar tuz

 

 

 

Yapılışı:

Yumurta, tereyağı, yoğurt, sirke ve tuz karıştırılır. İçerisine eleyerek un eklenir ve yoğurulur, sert olmayacak bir hamur elde edilir. Elde edilen bu hamur 36 parçaya ayrılır. Ayrılan her bir parçaya beze adı verilmektedir. Bezeler yuvarlanarak 20 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra 6lı gruplar halinde ayrılan bezeler; fincan tabağı büyüklüğünde tek tek açılarak üst üste koyulur. Hamurlar üst üste koyulurken aralarına göz kararı nişasta unu serpilir. Bu sayede baklavanın kıyır kıyır olması sağlanır.

Üst üste koyulan bezeler tek bir beze haline getirilmek için merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir. 6lı bezelerden 2 çifte daha aynı işlemleri yaparak, aralarına erimiş tereyağı koyulur. 3 kat hamur olduğunda arasına bolca ceviz serpilir. Bu işlem 36 parça hamur bitene dek devam eder. Sonrasında müşterilerin isteğine göre; baklava dilimi ya da kare şeklinde kesim yapılır. Fırına atmadan önce eritilmiş tereyağı baklavanın üzerinde gezdirilir. Pişmeye hazır hale gelen baklava 200 derecede önceden ısıtılmış fırına atılır. Baklava soğuduktan sonra ılık haldeki şerbet dökülür. 1 gece bekleyen baklava servise hazırdır.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.