Fıstıklı Rana Baklava- Fıstıklı Rana Baklava Tarifi Usba
Tereyağlı Fıstıklı Rana Nasıl Yapılır?

Bu tatlı içerisinde tereyağının yanında ayçiçek yağı da bulunmaktadır. Bu sayede ağır tatlıları sevmeyen kişiler %50 tereyağlı fıstıklı Rana baklava tercih edebilirler.

Fıstıklı Rana Baklava- Fıstıklı Rana Baklava Tarifi Usba Baklava İstanbul

Fıstıklı Rana Baklava- Fıstıklı Rana Baklava Tarifi Usba Baklava İstanbul

 

%50 Tereyağlı Fıstıklı Rana Tarifi

Bu tatlıyı hamurunu yaparak başlayabilirsiniz. Hamuru için; 3 yumurta, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı Ayçiçek yağı, yarım su bardağı az sulu yoğurt, 4 ya da 5 su bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı sirke gerekmektedir. Bu malzemeler derin bir kapta karıştırılıp yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlar on bir eşit parçaya ayrılır. Nişasta serpilen tezgâha koyularak her bir beze küçük yuvarlak şekilde açılır.  Daha sonra tüm bezeler üst üste koyulur ve fırın tepsisine sığacak şekilde açılarak tepsiye koyulur. Sonrasında bu yufka alttan ve üstten ikiye ayrılır. İlk kat tepsiye serilerek arasına eritilmiş tereyağı sürülür ve üzerine diğer kat koyulur. Orta kısımlarına Antep fıstığı serpilir, diğer katlar da eklenerek tepsi doldurulur.

Tatlı pişirilmeden önce dikkatlice kare şeklinde kesilerek son şekli verilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişirme işlemi yarım saat sürmektedir. Bu sürede tatlının şerbeti hazırlanır. Şerbeti için gereken malzemeler; 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyudur. Şerbetini yaparken; su ve toz şeker bir tencereye koyarak karıştırılır. Kaynamasına yakın limon suyu da eklenir ve kıvam aldıktan sonra altı kapatılır. Pişen %50 tereyağlı fıstıklı Rana fırından çıkarılır ve ilk sıcağını attıktan sonra şerbeti üzerine dökülür. Şerbetini çektikten sonra servis edilmeye hazırdır.

Diğer tarif için tıklayınız.

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !
error: Content is protected !!