%50 Tereyağlı Fıstıklı Baklava

Fıstıklı Baklava- Tereyağlı Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır? Usba Baklava İstanbul

Fıstıklı Baklava- Tereyağlı Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır? Usba Baklava İstanbul

Fıstıklı Baklava Hamuru İçin Malzemeler:

3 yumurta

7 yemek kaşığı erimiş tereyağı

1,5 çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt (Yoğurdun susuz yerinden alınmalıdır.)

4 ya da 5 su bardağı un

Yarım su bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı sirke

Hamuru Açmak İçin:

1 su bardağı nişasta unu

İç Malzemesi:

1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı ( İsteğe bağlı olarak daha fazla da koyulabilir.)

Şerbeti İçin:

2.5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

 

Yapılışı:

Oda sıcaklığında dinlenen hamur 11 eşit parçaya ayrılır. Bu birbirine eşit parçalar beze adını almaktadır. Bezelerin koyulacağı tezgâha bir miktar nişasta serpilir. Ardından bezeler tek tek nişastalı tezgâh üzerinde kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır. Her bir beze arasına nişasta serpilerek üst üste dizilir. Daha sonra pişirme tepsisi büyüklüğünde açılır. Bu işlem hamur bitinceye kadar devam eder. Açılan yufkalar fırın tepsisine koyulmadan önce tepsi tabanı eritilmiş tereyağı le hafifçe yağlanır. Daha sonra alttan ve üstten olmak üzere ikiye bölünür.  İlk katlar tepsiye serilir, her bir kat arasına eritilmiş tereyağı sürülür. Ortalarına da Antep fıstığı serpilir. Üzerine diğer katlar da eklenerek aynı işlemler yapılır.

Tüm hamurlar pişirme tepsisine serildikten sonra keskin bir bıçak yardımıyla karelere bölünür. Baklavanın parlak bir görünüm kazanması için kalan tereyağı ve zeytinyağı karışımından üzerine sürülür. Daha sonra %50 tereyağlı fıstıklı baklava pişirilmek için önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına koyulur. Üzeri pembeleşinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Fırından çıkarılan sıcak baklavaya ılık şerbet eklenir. Şerbetini çeken %50 tereyağlı fıstıklı baklava servise hazırdır.

Diğer tarife buradan ulaşabilirsiniz. 

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.