Tereyağlı Fındıklı Burma Nasıl Yapılır?

Fındıklı burma bayramlarda ve özel günlerde tercih edilen şerbetli bir tatlıdır. Evinizde bulunan malzemelerle bu tatlıyı istediğiniz zaman kolaylıkla yapabilirsiniz.

Fındıklı Burma- Tereyağlı Fındıklı Burma Nasıl Yapılır? Usba Baklava İstanbul

Fındıklı Burma- Tereyağlı Fındıklı Burma Nasıl Yapılır? Usba Baklava İstanbul

 

%100 Tereyağlı Fındıklı Burma Tarifi

Hamuru için gereken malzemeler; 150 gram tereyağı, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirkedir. İç malzemesi için gereken malzeme 1 su bardağı kadar çekilmiş fındıktır. Bu miktar isteğe göre artırılabilir. Hamurları açmak için nişasta unu gereklidir. Şerbeti için; 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 1 dilim limon suyu gereklidir.

Yapılışı; Hamur için gereken malzemeler bir karıştırma kabı içerisine yoğurulur. Bu hamur daha sonra istenilen büyüklükte birbirine eşit parçalara ayrılır. Nişasta serpilen bir yer üzerinde her bir hamur tatlı tabağı büyüklüğünde açılır, aralarına streç film koyarak derin bir kap içerisinde üst üste dizilir. Tüm hamur bitince üzeri streçle kaplanarak dolapta 2 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu sırada %100 tereyağlı fındıklı burma tatlısı üzerine dökülecek şerbet hazırlanır.

Dinlenen hamurlar dolaptan alınır ve teker teker açılır. Bu aşamada aralarına fazla nişasta eklememeye özen gösterilmelidir. İncecik açılan yufkanın yarısına fındık serpilir ve yufka oklavaya sarılır. Tamamen oklavaya sarılan yufka kenarlarından ortaya doğru hafifçe ittirilerek kırıştırılır. Daha sonra oklavadan çıkarılır ve tabanı yağlanmış tepsiye dizilir. Keskin bir bıçak yardımıyla istenilen büyüklükte kesilir. Pişirme tepsisi dolana kadar bu işleme devam edilir. Baklavaların piştikten sonra parlak bir görünüm kazanması amacıyla üzerine erimiş tereyağı dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına atılan %100 Tereyağlı Fındıklı Burma altı ve üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı üzerine sıcak şerbeti dökülür ve çekmesi için beklenir. Şerbetini çeken tatlı servise hazır olur.

Benzer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.