Tereyağlı Toz ve Tane Cevizli Special Baklava Nasıl Yapılır?

Yerken cevizin ağızda hissedildiği bu baklava çeşidi, bayramlarda ve özel günlerde tercih edilmektedir. Dilerseniz kadın günlerinizde de misafirlerinize special baklava ikram edebilirsiniz.

Special Baklava- Tereyağlı Cevizli Special Baklava, Usba Baklava

Special Baklava- Tereyağlı Cevizli Special Baklava, Usba Baklava

%100 Tereyağlı Toz ve Tane Cevizli Special Baklava Tarifi

Hamuru için gereken malzemeler; 2 yumurta, ¼ çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı süt, 3 tatlı kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 5-6 su bardağı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastasıdır. Üzeri ve içi için; 5 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağı bütün ceviz gereklidir.

Yapılışı; Un dışında hamuru için gereken malzemeler karıştırılır. Daha sonra eleyerek azar azar un eklenir. Gevrek bir hamur elde etmek için mısır nişastası da eklenerek yoğurulur. Hazırlanan hamur on iki eşit parçaya ayrılarak oda sıcaklığında 1-2 saat dinlenmeye bırakılır. Hamurun açılmaya hazır hale gelmesini beklerken tatlının şerbeti hazırlanarak, soğumaya bırakılabilir. Dinlenen hamurlardan bir tanesi alınarak, nişasta serpilmiş masa üzerinde açılarak ince yufka haline getirilir. Dört eşit parça halinde kesilir, üzerine toz ceviz koyulur, geniş kenarlarından başlayarak bir oklavaya sarılır. İki kenarından büzülüp oklavanın ortasına doğru hafifçe ittirilen hamur, oklava içinden çekilir. Bu şekilde şekli korunarak tabanı yağlanmış fırın tepsisine koyulur.  Kendi etrafında döndürülerek son şekli verilir. Kalan hamurlara da aynı işlem uygulanarak tepsinin dolması sağlanır. Baklavalar üzerine parlak bir görünüm vermek amacıyla eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar bir süre altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı soğumaya bırakılır. İlk sıcaklığını kaybeden %100 tereyağlı special baklava üzerine ılık şerbet gezdirilir. Birkaç saat şerbetini çekmesi için beklenir. Şerbetini çeken baklavaların orta kısmına tane ceviz koyularak servis edilebilir.

Benzer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.