Sakallı Benan Tatlısı- Kadayıflı Sakallı Benan Tatlısı
Kadayıf, Fıstıklı, Kaymaklı Sakallı Benan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sakallı Benan tatlısı tarifi de birçok baklava gibi özen gerektiren bir tatlı türüdür. Ancak içerisine kadayıf ve kaymak eklenmesi bu tatlıyı diğerlerinden biraz farklı bir yere koyuyor. Tadı ve görünümü son derece güzel olan sakallı Benan tatlısı davetlerin ve kalabalık misafir ortamlarının çok tercih edilen tatlarından biridir. Bu tatlıyı yaparken kadayıfların düzgün yerleştirilmesi ve fıstıkların yeterli ölçüde koyulması şerbeti kadar önem taşıyan detaylarıdır. Şerbeti tatlıya soğuk olarak dökmeniz ve yeterli oranda kullanmanız tatlının tadını etkileyen önemli bir detaydır.

Sakallı Benan Tatlısı- Kadayıflı Fıstıklı Kaymaklı Sakallı Benan Tatlısı

Sakallı Benan Tatlısı- Kadayıflı Fıstıklı Kaymaklı Sakallı Benan Tatlısı

Sakallı Benan Tatlısı Malzemeleri Ve Tarifi

Sakallı Benan tatlısını yaparken hamuru açma beceriniz zayıf ise hazır yufkaları kullanabilirsiniz. Ancak hazır yufka kullanırken mutlaka baklavalık yufka olmasına özen gösterin. Yufkaların arasını yağlamak için tereyağı kullanmanız gerekiyor. Tereyağın tadını kırmak için sıvı yağ ile tadı eşitleyebilirsiniz. Her yufkanın arasını yağlayın ve daha sonra yufkaları tatlıların boyutuna göre kesin. Yufkaların orta kısımlarına fıstıkları yerleştirin ve üzerine de kadayıfları kenarlardan görünecek şekilde ekleyerek çarpraz şekilde üstlerini örtün. Bu arada şerbet için de 3 su bardağı şeker ile 3.5 su bardağı suyu bir tencerede kaynamaya bırakın.

Tatlınızı yaparken mutlaka katlama şekline dikkat edin. Sakallı Benan tatlısının özelliği kadayıfın tatlının kenarlarından görünmesini sağlamaktır. Fırını önceden biraz ısıtın ve hazırladığınız tepsiyi fırına sürün. Kadayıfları yakmadan ancak yufkaların da üzeri kızaracak şekilde pişmeye bırakın. Bu sürede şerbetinizi kaynatmış olmanız gerekiyor. Kaynayan şerbete birkaç damla limon suyu ekleyin ve biraz daha kaynadıktan sonra kapatın. Şerbetin tatlı üzerine döküldüğünde mutlaka soğumuş olması gerekiyor. Daha sonra fırından çıkaracağınız tatlılarınız birkaç dakika dinlendikten sonra soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine dökün. Ancak servis etmeden önce bir saat kadar dinlenmesini bekleyin ve dilerseniz kaymak da ilave ederek servise sunun.

Diğer baklava tarifi için tıklayınız.

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !
error: Content is protected !!