Prenses Tatlısı- Cevizli Fındıklı Prenses Tatlısı, Usba Baklava
Cevizli, Fındıklı Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Baklava çeşitleri arasında bulunan prenses tatlısı insanların damak tadına en iyi şekilde hitap eden türlerden biridir. Bu tatlı türünü yapabilmek için gerekli malzemeniz varsa hazırlamanız çok da uzun sürmeyecektir. Ancak her baklava türünde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken ufak detaylarınız bulunuyor. Gereken tüm malzemeleri bir araya getirdiyseniz hamurunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Prenses Tatlısı- Cevizli Fındıklı Prenses Tatlısı, Usba Baklava

Prenses Tatlısı- Cevizli Fındıklı Prenses Tatlısı, Usba Baklava

Prenses Tatlısı Yapılışı ve Malzemeleri

Baklava için öncelikle hamuru hazırlamanız gerekiyor. Hamur malzemeleri için ihtiyacınız olanlar 100 gram kadar margarin, bir yumurta, iki yemek kaşığı kadar yoğurt, bir yemek kaşığı kadar sirke, bir miktar su, gerektiği kadar un ve bir çay bardağı kadar da sıvıyağa ihtiyacınız var. Şerbeti için de 2.5 su bardağı su ve 2.5 su bardağı da şeker kullanmanız gerekiyor. Şerbete eklemek için aynı zamanda limon suyuna da ihtiyacınız var. İç ve dış malzemesi olarak ceviz ve fındık kullanabilirsiniz.

Hamuru hazırlamak için hamurunuzu hazırlamaya başlayın. Ancak hemen unu dökmeyin. Tüm aşamalarda unu yavaş eklemeye özen gösterin. Böylece kıvamı daha yerinde hamur yapma imkanı bulabileceksiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra mutlaka biraz dinlenmesini bekleyin. Hamurunuz dinlenirken şerbetinizi hazırlayabilirsiniz. Kaynaması sırasında limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin ve şerbeti daha sonra soğumaya bırakın. Hamurunuz dinlendikten sonra ufak bezeler halinde ayırın ve nişasta yardımı ile bezeleri açmaya başlayın. Yufkaların arasında ceviz ve fındık yerleştirerek tepsiye koyun. Üzerine tereyağı ilave edin. Tereyağını fırça yardımı ile sürebilirsiniz. Daha sonra fırına sürün. Fırının önceden biraz ısıtılması daha iyi olacaktır. 180 derecelik fırında kızarmasını bekleyin ve kızardıktan sonra fırından çıkarın. Tatlınızı çıkardıktan sonra bir iki dakika bekleyin ve şerbeti yavaşça dökün. Şerbeti çektikten sonra tatlınız son derece lezzetli bir şekilde ikram edilmeye hazır hale gelecektir.

Benzer tarifler için tıklayınız. 

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !