%100 Tereyağlı Cevizli ve Fındıklı Nuska Baklava Nasıl Yapılır?

Nuska baklava; iftar sofraları ya da bayramların sevilen tatlıları arasındadır. Bu tatlılar cevizli, fındıklı ve fıstıklı olmak üzere değişik şekillerde yapılabilir. 40 dakika kadar hazırlanması süren bu tatlının, pişirme süresi de yaklaşık 30 dakikadır.

Nuska Baklava- Tereyağlı Cevizli ve Fındıklı Nuska Baklava, Usba Baklava İstanbul

Nuska Baklava- Tereyağlı Cevizli ve Fındıklı Nuska Baklava, Usba Baklava İstanbul

%100 Tereyağlı Cevizli ve Fındıklı Nuska Baklava Yapılışı

Hamuru için gereken malzemeler; yarım kilo un, 4 yumurta, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 200 gram nişasta, 250 gram tereyağıdır.

İç malzemesi için; 500 ml süt, 1/4 su bardağı irmik, ¼ su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ve fındık malzemeleri gereklidir.

Şerbeti için gerekli malzemeler; 5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyudur.

Üzeri için gerekli malzemeler ise; 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ve ceviz içidir.

Yapılışı; Hamuru için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılarak, iyice yoğurulur. Daha sonra dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur merdaneyle yufka inceliğinde açılır. İç malzemesini yapmak için; süt tencerede ısıtılır, azar azar irmik ilave edilerek sürekli karıştırılır. Şeker de eklenerek karıştırmaya devam edilir ve kaynayınca ateşten alınır.  Çekilmiş ceviz ve fındık karışımı eklenerek iyice harmanlanır.  Açılan yufkalar içerisinden üç tanesi üst üste yerleştirilir. Üç yufkada bir tereyağı sürerek dokuz yufka üst üste kullanılır. Yufkalar dört parmak kalınlığında uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesilir. Uçlarına hazırlanan harçtan koyularak, üçgen şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş ya da tabanı yağlanmış pişirme tepsisine yerleştirilir. Parlak bir görünüm kazanması amacıyla kalan tereyağından üçgenlerin üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyularak, 30dakika kadar pişirilir. Başka bir tencerede şerbeti yapılır, fırından çıkarılmış soğuk baklavaların üzerine dökülür. Üzeri iri çekilmiş ceviz ve fındık karışımı ile süslenir ve servise hazır olur.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.