Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

El açması ve şık görünüşü sayesinde midye baklava birçok insanın damak tadına hitap eden tatlı türlerinden biridir. İnsanların bu tatlı türüne ilgi göstermesi tarifinin merak edilmesini sağlıyor. Midye tatlısı uygun malzemeler ve pişirme olanakları bulunduğunda yapılması çok da zor olmayan bir baklava türüdür. Malzemelerin yeterli ölçüde kullanılması bu baklava için son derece önemli bir detaydır.

 Midye Tatlısı- Midye Tatlısı Nasıl Yapılır, Usba Baklava İstanbul, tepsi baklava

Midye Tatlısı- Midye Tatlısı Nasıl Yapılır, Usba Baklava İstanbul, tepsi baklava

Midye Tatlısı İçin Gereken Malzemeler ve Tarifi

Malzemeler hamuru, baklavanın içi ve şerbeti için farklılık gösteriyor. Hamurunun hazırlanması için gerekeli olan malzemeler 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı ayran, yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu, aldığı kadar un. İçine dövülmüş ceviz kullanmanız gerekiyor. Şerbeti için de 4 su bardağı kadar toz şeker ve 4.5 su bardağı da su eklemelisiniz. Malzemeler içerisinde bulunan ayran koyu kıvamlı olmalıdır. Bunlara ek olarak da açabilmek için mısır ya da buğday nişastasına ihtiyacınız var. Aynı zamanda üzerine dökmek için 100 gram kadar tereyağı ve 1 su bardağı da sıvı yağ gerekiyor.

Midye baklavanın hamuru ve şerbeti için gereken tüm malzemeleri bir araya getirdiyseniz baklavayı yapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru yaparken un haricinde hazırlamış olduğunuz tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzerine yavaş yavaş unu ilave ederek güzel bir şekilde yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur haline geldikten sonra yoğrulan hamuru 18 parçaya ayırın ve beze haline getirin. Nişasta serpilmiş olan tepside bezelerin üzerini örtün ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş olan bezelerden bir tanesini alarak altına ve üstüne nişasta serpin. Açabildiğiniz kadar açın. Açmış olduğunuz yufkayı keserek dört üçgen parçaya ayırın. Üçgen parçaların sivri olan tarafından geniş kısmına kadar büzdürün ve geniş olan kısma biraz ceviz ekleyin. Rulo şeklinde sararak ters çevirin ve tepsiye yerleştirin. Erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı tepsiye dökülür. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakılan tatlıya daha sonra ılık şerbet ilave edilir. Biraz dinlendikten sonra servise sunulabilir.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.