Köy Baklavası Nasıl Yapılır?

Baklava tariflerinden biri olan köy baklavası son derece lezzetli bir tatlı türüdür. Bu tatlı türünü hem misafirlerinizi ağırlamak için hem de bayramlarda ikram etmek için yapabilirsiniz. Köy baklavası yapabilmek için bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Ancak bu malzemelerde ölçülere dikkat etmeniz oldukça önemli. Gerek hamur malzemeleri gerekse içine ekleyeceğiniz malzemeler tam ayarında olması gerekiyor. Ayrıca köy baklavası için hazır baklava yufkası kullanmanız uygun olmayacaktır.

Köy Baklavası- Köy Baklavası Nasıl Yapılır, Usba Baklava İstanbul

Köy Baklavası- Köy Baklavası Nasıl Yapılır, Usba Baklava İstanbul

 

Köy Baklavası Malzemeleri ve Tarifi

Hamuru için gereken malzemeler; 5 su bardağı kadar un, 3 tane yumurta, 1 çay bardağı kadar sıvı yağ, 1 çay bardağı kadar süt, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz yeterlidir. İç harcına koymak için hazırlanması gereken malzemeler de 250 gram eritilmiş tereyağı, 2 su bardağı ceviz içi yeterli olacaktır. Yufkaları açmak için 1.5 su bardağı kadar buğday nişastası gerekiyor ve şerbeti için de 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su ve ½ limonun suyu yeterlidir.

Unu eledikten sonra derin bir yoğurma kabı içerisine aktarmanız gerekiyor. Üzerine yumurtaları kırın ve tuz, süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıvamı yerinde bir hamur elde ettikten sonra 30 eşit parçaya ayırın ve üzerini nemli olan bir bez ile örterek bekletin. Daha sonra bezeleri nişasta serpiştirilmiş olan tezgah üzerinde açmaya başlayın. Baklava tepsisini önceden yağlayın ve bir kat yufka yerleştirin. Eritilmiş olan tereyağından biraz gezdirin ve 15 kat olana kadar bu işlemi devam ettirin. Bu aşamadan sonra içerisine çekilmiş cevizi döşeyin. Sonrasında diğer 15 yufkayı da aynı olacak şekilde açıp aralarını yağlama işlemi yaparak yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı ile baklava dilimi şeklinde kesin. Kesme işlemi de tamamlandıktan sonra kalan tereyağını tepsiye gezdirin ve ısıtılmış olan 180 derecelik fırına yerleştirin. Altın sarısı rengine gelene kadar pişmesini bekleyin. Şerbeti önceden pişirmeye ve soğumuş olmasına özen gösterin. Fırında çıkan tatlının üzerine soğuk olarak şerbeti dökün. Tatlı dinlendikten sonra servis yapmaya hazır hale gelecektir.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.