Kaymaklı, Fıstıklı Dolma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Baklava türleri arasında belki de en çok tercih edileni dolma baklava çeşididir. Kaymaklı ve fıstıklı olarak hazırlanan bu baklava türünde son derece lezzetli bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Yemekli misafirliğe giderken ya da evinize gelecek olan misafirlere ikram etmek için oldukça güzel bir seçim olacaktır. Tatlı sevenlerin gözdesi olan bu dolma tatlısı çeşidi yapılışı yönünden de hoş bir tatlıdır.

Dolma Tatlısı Malzemeleri ve Yapılma Şekli

Tatlıyı yapmaya başlamadan önce tüm malzemeleri bir araya toplamaya özen gösterin. Hamuru için gerekli olan malzemeler 2 yumurta, bir çay bardağı kadar nişasta, bir çay bardağı kadar sıvıyağ, bir çay bardağı süt ve bir çay bardağı yoğurt.  Aynı zamanda bir paket kabartma tozu, bir çay kaşığı tuz. 500 gram kadar un, 400 gram kadar Antep fıstığı, 100 gram da tereyağına ihtiyacınız olacak. Şerbeti için de bir kilogram şeker, 850 ml su, bir küçük limon dilimi yeterli olacaktır.

Tatlının hamurunu yaparken bir yandan da şerbeti kaynatmanız gerekiyor. Şerbet kaynamaya yaklaştığı sırada limondan birkaç damla damlatmak şerbetin daha kıvamında olmasını sağlayacaktır. Soğumaya bıraktığınız şerbet beklerken sizler de tatlının diğer kısımlarını yapmaya başlayabilirsiniz. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın. Tüm malzemeleri ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Ancak yoğurma işlemini yaparken hamurun kıvam bulması çok önemli. Hamurunuz biraz dinlendikten sonra bezelerinizi açmaya başlayın. Her bezeyi açarken nişasta kullanmayı ihmal etmeyin. 4 farklı grupta bezeleri açın. Toplamda 12 beze yeterli olacaktır. Daha sonra yufkaların içerisine çekilmiş fıstıkları ekleyin ve dolayarak sarmaya başlayın. Tereyağını eritin. Fırça ile yufkalara sürün ve eşit şekilde tüm yufkaları kesmeye başlayın. Kesme işlemini de tamamladıktan sonra 180 derece ısınmış fırına sürün. Tatlınız fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün ve iyice şerbeti almasını bekleyin.

Diğer tarifler için tıklayınız.