İYİ BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

 

İyi bir baklav yemek istiyorsanız buna en iyi kararı 5 duyu organınız verir. Aşağıda şimdi sizin için 5 duyu organınızla ilgili test bıraktık hadi bakalım!

Görme duyusu
İyi bir baklava, daha vitrindeyden, tepsiye bakıldığında kendisini hemen belli eder. İyi pişirilmiş baklavanın rengi, altın sarısı rengine benzemektedir. Bu yüzden buna 24 ayar altın rengi derlermiş eski ustalarımız. Ancak baklava diri görünmeli ve iştah çekmelidir.
İyi baklavada şerbet kararında olmalı, baklavayı hem kilo olarak, hem tat olarak ağırlaştırmamalı.

İşitme duyusu
İyi bir baklavaya çatal batırıldığında, bir ses duyulur. Bu ses baklava yufkasının ince açıldığını ve baklavanın iyi piştiğine işarettir. Yufkası ne kadar ince açılmış olursa, baklava o kadar iyi olur.

Koku alma duyusu
Baklavayı kendinize doğru yaklaştırırken buruna mis gibi tereyağı, içinde kullanılan ceviz veya fıstığın kokusu gelmelidir.

Tat alma ve dokunma duyusu
Baklavanın iyisi ve kötüsü baklava yenilirken anlaşılır çünkü iyi bir baklava ağızda dağılır; damakta benzersiz bir tat bırakır; mideye de asla dokunmaz.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.