Fıstıklı Şahan Baklava- Fıstıklı Şahan Baklava Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şahan Baklava Nasıl Yapılır?

Fıstıklı Şahan baklava %100 tereyağı ile yapılmakta olup, çıtır bir baklava çeşididir. Bir baklavanın iyi olup olmadığı ağızda kolaylıkla dağılmasından anlaşılır. Şahan baklava; Türk davetlerinin, düğünlerin, bayramların ve kutlamaların vazgeçilmez şerbetli tatlılarındandır.

%100 Fıstıklı Şahan Baklava Nasıl Yapılır?

Hamuru için gereken malzemeler; yarım kilo un, 4 adet yumurta, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 200 gram nişasta ve 250 gram tereyağıdır. İçine koymak için 2 su bardağı kadar Antep fıstığına ihtiyaç vardır. Şerbeti için ise; 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı limon suyu gereklidir.

Yapılışı; Hamuru için belirlenen tüm malzemeler derin bir kap içerisinde güzelce yoğurulur. Oda sıcaklığımda birkaç saat dinlenmeye bırakılır. İyice dinlenen hamurdan on iki beze üst üste koyulara ince açılır. Daha sonra ikiye ayrılarak arasına biraz çekilmiş Antep fıstığı serpilerek, tezgâha koyulur. Kare şekilde eşit parçalara bölünerek, köşelerinden katlanır. Böylece üçgen bir şekil elde edilmiş olur. Bu üçgen şekillerin arasına tatlı piştikten sonra da Antep fıstığı eklenir. Tabanı yağlanmış fırın tepsisine yapılan üçgenler koyulur, diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisi dolduğunda kalan erimiş tereyağı baklavanın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişirilir.

Tatlı pişerken bir yandan şerbeti yapılır. Şerbet için gereken malzemeler bir tencereye koyularak karıştırılır, kaynamaya başladığında limon suyu eklenir ve kıvamını alınca ocağın altı kapatılır. Fırından çıkarılan baklavalar biraz soğuduktan sonra sıcağa yakın ılık şerbet eklenir. On iki saat kadar tatlının şerbetini çekmesi beklenir. Şerbetini emen %100 tereyağlı fıstıklı şahan baklava servise hazırdır.

Diğer tarife buradan ulaşabilirsiniz. 

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !
error: Content is protected !!