Fıstıklı Dolama Nasıl Yapılır? - Baklava - İstanbul Baklava Siparişi, Tepsi Baklava
Fıstıklı Dolama Nasıl Yapılır?

Fıstık Dolama için malzemeler şu şekildedir:

-200 gr tereyağ

-500 gr baklava yufkası

-700 gr toz antep fıstığı

Şerbeti için:

-600 gr toz şeker

-300 gr su

Malzemeler Nasıl Karıştırılır?

Toz şeker ve suyu karıştırıp 5-10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 4-5 damla limon suyu eklenir. Daha sonra tereyağı eritilir ve yufkanın bir katına incecik tereyağ sürülür.

Yufkanın her yerine biraz fıstık serpildikten sonra uzun kenarından başlanarak sıkıca sarılır ve tepsiye dizilir. Ardından 5 cm uzunluğunda kesilir ve 120 derecede ısınan fırında 45 dakika pişirilir.

Fırından çıkan sıcak tatlıya yine sıcak şerbet dökülür ve ikram edilmeye hazır hale gelir:)

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !