Fıstıklı Dilber Dudağı- Fıstıklı Dilber Dudağı Tatlısı Usba Baklava
Fıstıklı Dilber Dudağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının önemli tatlı lezzetlerinden biri olan fıstıklı dilber dudağı tatlısı görünümü şık, yapılışı da kolay bir tatlıdır. Her insanın yemekten keyif aldığı bu tatlı malzeme bakımından dikkat edilmesi gereken bir tatlıdır. Hem hamuru, hem içi hem de şerbeti için her malzemeyi tek tek hazırlamanız büyük bir önem gerektiriyor.

Fıstıklı Dilber Dudağı- Fıstıklı Dilber Dudağı Tatlısı Usba Baklava

Fıstıklı Dilber Dudağı- Fıstıklı Dilber Dudağı Tatlısı Usba Baklava

Dilber Dudağı Tatlısı Malzemeleri ve Yapılışı

Bu tatlıda önce hamuru hazırlamanız ve dinlenmeye bırakmanız gerekiyor. Hamurunda kullanacağınız malzemeler; 1 çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir yumurta, bir kabartma tozu, iki yemek kaşığı kadar sirke, bir tutam tuz ve alabildiği kadar un. Ancak burada unu koyarken yavaş hareket etmeniz gerekiyor. İçine eklemek için ufak hale getirilmiş fıstık taneleri lezzeti arttıracaktır. Şerbeti için ise 2 su bardağı kadar su, 2 su bardağı şeker ve yarım limonun suyu işinizi görecektir. Tüm bu malzemelere ek olarak toz Antep fıstığı görüntüyü daha şık hale getirmesi açısından önemli bir detaydır. Hamurları açarken de nişasta kullanmanız gerekiyor.

Hamurun malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Yumuşak kıvamı yakalayabilmek için mutlaka unu yavaş yavaş dökmeniz gerekiyor. Birden döktüğünüzde hamur sert olabilir. İstenilen kıvamda bir hamur elde ettiyseniz bir yandan da şerbeti ocağa koyabilirsiniz. Limon suyunu kaynamaya yakın bir zamanda şerbete eklemeniz gerekiyor. Şerbetiniz kaynarken hamurunuzu bezelere ayırın ve üzerini örtü. Bir saat kadar dinlenmesi gerekiyor. Daha sonra bu bezeleri nişasta kullanarak açmaya başlayın. Açılan hamurları üst üste koyun ve hepsini birlikte büyük olacak şekilde açın.  Açılan yufkalardan su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Her parçanın içerisine kıyılmış fıstıklardan koyun ve ağzını kapatın. Ancak ağız kısımlarını olarak yapıştırmayın. Tepsiye dizilen tatlıların üzerine erimiş tereyağını gezdirin ve fırına sürün. Kızarmaya başladığında çıkarın ve soğuyan şerbeti dökün. Dinlendikten sonra yemeye hazır hale gelecektir.

Diğer tarif için tıklayınız.

İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !