EVDE YAPACAĞINIZ BAKLAVA İÇİN DİKKATE ALINMASI GEREKEN NOKTALAR?

Evde yapacağın baklava için en önemli unsur baklavanızın çıtır olmasıdır.

İlk önce iyi bir baklava yapmak istiyorsanız sert buğday unu kullanmalısınız. Baklavayı tereyağı ile yapmak lezzetini arttırır ancak tereyağı yoksa katı margarin de kullanılabilir. Diğer yağlardan var ise onları kullanmayın çünkü baklavanın üzerinde benekli benekli görünecektir.

Baklavanızı kesmeden sakın yağlamayın ilk önce kesin sonra yağlayın. Baklavanın çıtır olması yağlanması ile doğrudan ilgilidir. Kullandığınız yağın baklavanın her yanını kaplayacak miktarda olmasına özen gösterin. Böylece yufkalar yağda kızaracak ve baklavanız şerbetlendiğinde çıtır olacaktır.

Baklava yufkası açarken hamur bezelerini iyice nişastalamak yufkayı inceltmeye yardımcı olur. Nişasta hamur katmanlarının birbirine yapışmasını önler.

Şerbetin tadı ve ısısı baklavanın lezzetini etkiler. Baklavanın daha lezzetli ve çıtır çıtır olması için baklavanın da şerbetin de hafif sıcak olması gerekir. Baklava sıcak, şerbet soğuk olursa baklava sertleşir.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.