Çikolatalı Baklava Nasıl Yapılır?

Baklava çeşitleri içerisinde çok beğenilen tatlardan biri de çikolatalı baklava tarifidir. Bu tatlının diğer baklavalardan farkı hem rengi hem de içerisinde kullanılan malzemenin farklılığıdır. Çikolatalı baklava yapabilmek için tüm malzemelerinizin eksiksiz olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Hemen her damak zevkine uygun olan bu tatlıyı yaptığınızda misafirlerinize görsel bir şölen de hazırlama imkanı bulabileceksiniz.

Çikolatalı Baklava, Çikolatalı Baklava Nasıl Yapılır? Usba Baklava İstanbul

Çikolatalı Baklava, Çikolatalı Baklava Nasıl Yapılır? Usba Baklava İstanbul

Çikolatalı Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı baklavada hamurun hazırlanabilmesi için kullanacağınız malzemeler; 2 tane yumurta, 1 çay bardağı kadar süt ve sıvı yağ, 1 çay bardağı kadar yoğurt, yarım çay bardağı sirke, bir paket kabartma tozu, yarım çay kaşığı kadar tuz, iki yemek kaşığı kadar kakao ve aldığı kadar un gerekiyor. Ancak hamurun kıvamlı olması için unu birden dökmek yerine yoğurdukça yavaş yavaş eklemeniz daha iyi olacaktır. Şerbeti hazırlayabilmek için de 5.5 su bardağı kadar şeker, 6 su bardağı kadar su ve bir tatlı kaşığı limon suyu, çok az da tuz eklemeniz gerekiyor. İç harcına ceviz, damla çikolata ve fındık kullanabilirsiniz. Açarken nişasta ve kakao karışımına ihtiyacınız var ve üzeri için de 150 gram margarin ya da tereyağı ile bir çay bardağı kadar da sıvı yağ gerekiyor.

İlk etapta şerbeti hazırlayın ve kaynamaya bırakın. Daha sonra hamur malzemelerini bir kaba karıştırın. Kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra bir iki saat bekletin ve dinlendirin. Hamuru 50 küçük bezelere ayırın. Bunu da 3 farklı grup olarak ayırın. Her grup bezeyi önce üzerine nişasta serperek çay tabağı kadar açın. Açılan yufkaları tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpiştirin. Daha sonra diğer grup yufkaları hazırlayın. Bu şekilde tüm tepsiyi hazırladıktan sonra kesim işlemini yapın ve üzerine tereyağını gezdirip 170 derecelik fırına sürün. Tatlınız hazır hale geldikten sonra dinlenmiş olan şerbeti tatlının üzerine dökerek soğumasını bekleyin. Biraz dinlendikten sonra tatlınız servis yapılmaya hazır olacaktır.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.