%50 Tereyağlı Cevizli Saray Sarma Nasıl Yapılır?

Tereyağlı cevizli saray sarma, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlılarındandır. Yapımı tüm baklavalar gibi biraz uğraştırıcı olsa da, sonucun buna değdiği görülecektir. El ile açılabilen baklavaya alternatif bu tatlı kolay bulunan malzemelerle yapılmaktadır.

 Cevizli Saray Sarma- Tereyağlı Cevizli Saray Sarma, Usba Baklava İstanbul

Cevizli Saray Sarma- Tereyağlı Cevizli Saray Sarma, Usba Baklava İstanbul

 

%50 Tereyağlı Cevizli Saray Sarma Tarifi

Hamuru için gerekli olan malzemeler; 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, yarım limon suyu, aldığı kadar undur. Hamuru açmak için 1 paket nişastaya ihtiyaç vardır. İçine koymak için 250 gram kadar çekilmiş ceviz olması yeterlidir. Üzeri için ise 200 gram margarin ya da tereyağı gerekmektedir.

Şerbeti için gerekli olan malzemeler ise; 5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve yarım limondur.

Yapılışı; Bu tarifte şerbetin soğuk dökülmesi gerekir. Bu nedenle ilk önce şerbet yapılmalıdır. Şerbet için tarifte belirtilen toz şeker ile su tencerede karıştırılır, ardından ocağın üzerine alınarak kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine yarım limon suyu ilave edilerek 5 dakika kadar kaynatılır.

Daha sonra hamur yapım aşamasına geçilebilir. Bu aşamada yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve limon suyu derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş un ilave edilerek yoğurulur. Sert kıvamlı bir hamur elde edilir ve 15-20 dakika kadar dinlendirilmesi için bırakılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde yuvarlanır ve çay tabağı büyüklüğünde açılır. Altına ve üstüne nişasta unu serperek 5-6 beze üst üste dizilir. Daha sonra merdane yardımıyla ince olacak şekilde açılır. Açılan hamur üzerine ceviz içi serpilir ve rulo yapılır. Elde edilen rulo parmak kalınlığında kesilir, cevizli kısmı üstte kalacak şekilde pişirme tepsisine dizilir. Tüm hamura aynı işlemler uygulanır, üzerine tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.

Diğer tarife buradan ulaşabilirsiniz. 

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.