%100 Tereyağlı Kaymaklı & Tane Cevizli Benan Baklava Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezlerinden olan Benan Baklava, bayramlarda ve özel günlerde lezzetiyle gönülleri fethetmektedir. Evinizde bulunan malzemelerle Benan baklava yapabilirsiniz. Yapımı son derece kolay olan bu baklavanın içerisine isteğinize göre kaymakla birlikte Antep fıstığı, ceviz ya da fındık ekleyebilirsiniz.

Tereyağlı Kaymaklı & Tane Cevizli Benan Baklava, Usba Baklava İstanbul

Tereyağlı Kaymaklı & Tane Cevizli Benan Baklava, Usba Baklava İstanbul

%100 Tereyağlı Kaymaklı & Tane Cevizli Benan Tarifi

Hamuru için gereken malzemeler; 1 kg un, 3 yumurta, yarım çay kaşığı tuz, 2 su bardağı su, 500 gram tereyağıdır. İçi için gereken malzemeler; 400 gram kaymak, 1 su bardağı bütün cevizdir. Hamurları açarken kullanmak için nişasta gereklidir. Tatlının şerbeti için ise; 3,5 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve 1 dilim limon suyu gereklidir.

Yapılışı; Derin bir kaba hamuru için gereken malzemeler eklenir. Serte yakın bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurulur. 15 eşit parçaya ayrılan hamur oda sıcaklığında 1 saate yakın bir süre dinlendirilir. Bu bekleme süresinde tatlının şerbeti yapılabilir. Su, şeker ve limon ocağa koyularak karıştırılır. Kaynamaya başlayıp kıvam aldıktan sonra altı kapatılır. Dinlenen 15 adet beze parçası nişasta yardımıyla incecik açılır. Yufkalar açıldıktan sonra 3 adet parça üst üste koyulur, keskin bir bıçak yardımıyla üçgen şekillerde kesilir. Kaymak ve birkaç bütün cevizle yufkaların arası doldurularak sarılır. Hazırlanan baklava tabanı yağlanmış pişirme tepsisine koyulur. Tepsi dolana kadar kalan hamurlara da aynı işlemler uygulanır. Bütün yufkalar dizildikten sonra üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilen Benan baklava, fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır. İlk soğuğunu atan tatlıya şerbeti dökülür. Şerbetini çeken %100 tereyağlı kaymaklı ve tane cevizli Benan baklava sunumu hazırdır.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.