%50 Tereyağlı Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?

Baklava tarifleri arasında özel olarak hazırlanan ve hoş bir görünümü olan kare baklava olarak da bilinen cevizli baklava tarifi, diğer tarifler gibi özenli bir şekilde yapılması gereken tatlı olarak biliniyor. İnsanların damak zevkinde önemli bir yere sahip olan baklava gerek malzemeleri gerekse hazırlanışı nedeniyle özenilmesi gereken bir tatlıdır. Malzeme açısından hemen hemen diğer baklava türleri ile aynıdır.

Cevizli Baklava- Tereyağlı Cevizli Baklava, Usba Baklava İstanbul, Tepsi baklava

Cevizli Baklava- Tereyağlı Cevizli Baklava, Usba Baklava İstanbul, Tepsi baklava

Tereyağlı Cevizli Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Kare baklava yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler 2 yumurta, 2 çay bardağı kadar süt, bir çay bardağı kadar sıvı yağ, bir tatlı kaşığı sirke, yarım çay kaşığı civarında tuz, yarım paket kabartma tozu ve aldığı kadar un kullanmanız gerekiyor. Hamuru açabilmek için bir su bardağı nişasta ve un ihtiyacınız olacaktır. İçine ceviz ekleyebilirsiniz. Üzeri için bir su bardağı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı da tereyağı kullanmanız gerekiyor. Şerbetini hazırlamak için de 3.5 su bardağı kadar şeker, 4.5 su bardağı su ve birkaç damla limon suyu malzemeler arasında bulunuyor. Tüm malzemeleri bir araya getirdiyseniz tatlıyı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

İlk etapta tatlının şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın ve kaynamaya yakın sürede limon suyunu şerbete damlatın ve kaynadıktan sonra da soğumaya bırakın. Hamuru hazırlayacağınız zamanda tüm malzemeleri kabın içerisinde aktarın ve yumuşak bir kıvam oluşana kadar yoğurmaya devam edin. Ancak bu sürede yumuşak hamuru elde edebilmek için unu yavaş yavaş eklemeniz tavsiye edilmektedir. Daha sonrasında hazırlanan hamurdan 24 küçük beze kesin. Hamuru açabilmek için mısır nişastası ve unu karıştırın. Hazırlanan bezelerden tepsi büyüklüğünde yufkalar açmaya başlayın. Açılan yufkaların arasında isteğe bağlı olarak ikişerli ya da tekli olarak ceviz serpin. Tepsiye hazırlanan tatlıyı daha sonra dilimleyin. Tavada sıvı yağ ve tereyağını kısık ateşte biraz bekletin. Daha sonra baklavanın üzerinde gezdirin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Pişen baklavayı 5 dakika dinlendikten sonra üzerine şerbetini ekleyin. Şerbeti çektikten sonra ikram edebilirsiniz.

Diğer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.