Burma Kadayıf Nasıl Yapılır? - Baklava - İstanbul Baklava Siparişi, Tepsi Baklava
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

750 gram burma tel kadayıf
Bir buçuk su bardağı dövülmüş antep fıstığı
7 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için: 2 su bardağı su
Üç buçuk su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Süslemek için: Antep fıstığı
YAPILIŞI
Kadayıfın bir kısmını ayırıp, uzunlamasına yayın. Kadayıfın tam ortasına yeterli miktarda antep fıstığı koyun. Kadayıfın bir kenarını antep fıstığının üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarın. Ruloyu gül böreği gibi kıvırarak, yuvarlak şekle getirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde hazırlayın. Kadayıfları birbirine iyice yaklaştırarak tepsiye dizin. Tereyağını iyice kızdırıp, kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana dek pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Ilınmaya bırakın. Kadayıfları ters çevirip, diğer yüzlerini de 5 dakika kızartın. Fırından alıp, 5 dakika dinlendirin. Üzerine ılık şerbeti gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyip, servis yapın.


İnstagram
bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın !