BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARII!

  • Baklava hamuru çok ince açılmalı ve bir taraftan bakıldığında arka tarafı görünmeli.
  • Hamur açılırken yırtılma olmaması için hamur da yumurta kullanılmalı.
  • Hamur için sarı ve sert buğday unu kullanılmalı.
  • Mısır nişastası değil buğday nişastası kullanılmalı.
  • Gevrek ve kıtır baklava seviyorsanız hamura yarım limon suyu sıkabilirsiniz.
  • Tereyağı kullanılmalı, yoksa süt oranı yüksek margarin kullanılmalı.
  • İç malzemeleri, çok taze olmalı.
  • Fırın işi evde değil evinizin yakınlarında çarşı fırınında ya da odun ateşinde yapılmalıdır.
  • Şerbet mutlaka kaynar olmalı, baklava ise fırından çıkmış ve soğumuş olmalıdır. Yufkalar sıcak olursa baklava hamurlaşır.
close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.