% 50 Tereyağlı Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Baklava tatlısını birçok insan beğenerek yemeyi tercih ediyor. Ancak istenilen lezzeti sağlayabilmek herkesin başarabildiği bir ustalık değildir. Bu nedenle hem baklavanın malzemelerinin hem de yapılışının çok dikkat isteyen bir iş olduğunun bilinmesi gerekiyor. Diğer baklava tariflerine göre daha klasik bir tarif olan tereyağlı ev baklavası tarifinde çok fazla zorlanmanız gerekmeyecek.

Tereyağlı Ev Baklavası- %50 Tereyağlı Ev Baklavası Usba Baklava İstanbul

Tereyağlı Ev Baklavası- %50 Tereyağlı Ev Baklavası Usba Baklava İstanbul

Ev Baklavası Malzemeleri ve Tarifi

Ev baklavası yapabilmek için bulundurmanız gereken malzemeler arasında 3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı kadar tuz, 6 su bardağı da un gerekiyor. Unu koyarken klasik su bardaklarını kullanabilirsiniz. Ancak hamurun kıvamına göre un miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz. İçine koymak için de kırılmış ceviz ya da fındık son derece ideal olacaktır. Şerbetin hazırlanması için gerekli olan malzemeler için de 4 bardak şeker, 5 su bardağı su ve birkaç damla da limon suyuna ihtiyacınız olacaktır. Üzerine dökmek üzere hazırlamanız gereken bir diğer malzeme de 300 gr. tereyağı ya da margarin gerekiyor.

 

İlk etapta yumurta, sıvı yağ, süt, sirke, tuz ve kabartma tozu bir kaba boşaltılır. Alabildiği kadar un eklenir ve ortalama bir yumuşaklığa gelene kadar yoğurulur. Daha sonra hazırlanan hamur 30 eşit parçaya ayrılır. Bu parçalar tabak büyüklüğünde olacak şekilde açılır ve üzerlerine nişasta serpilerek üst üste konur. 10’lu şekilde 3 parçaya bölerek ayırdığınız parçaları merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Daha sonra hamur aralarına ceviz ya da fındığı serperek üst üste gelecek şekilde yerleştirin. İstenilen şekillerde dilimlere ayırın ve üzerine tereyağın yarısını gezdirin. 180 derece fırında biraz kızardıktan sonra da kalan tereyağını gezdirin. Ocakta hazırlanmış olan şerbeti soğuk baklavanın üzerine sıcak olarak dökün ve dinlenmiş olarak servis yapın.

Benzer tarif için tıklayınız.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.