5 Dakika’da Osmanlı Şerbeti

5 Dakika’da Osmanlı Şerbeti

Dört mevsim sağlık ve lezzetle tüketmeye uygun asırlık Osmanlı şerbetlerini evde 5 dakika da yapmak ister misiniz? İşte evde yapılabilecek 3 kolay Osmanlı şerbeti tarifi…

Hiçbir katkı maddesi olmadan hazırlanan Osmanlı şerbetleri, gazlı içeceklerin aksine vücuda yarar sağlar. Kimi şişkinliği giderir kimi vücuttan ödem attırır. İşte hem lezzetli hem de bin bir derde deva Osmanlı şerbeti tarifleri…
NAR ÇİÇEĞİ ŞERBETİ
MALZEMELER
– 2 yemek kaşığı nar çiçeği,
– 2 tane papatya,
– Yarım çay kaşığı funda,
– 6 tane karanfil,
– 1 çubuk tarçın,
– 6 bardak su
– 2 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Kaynayan şerbeti ılıması için bir kenara koyun biraz bekletip ardından süzün. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
AHUDUDU ŞERBETİ
MALZEMELER:
– 1 kilo ahududu,
– 15 gram limon tuzu,
– 1 kilo şeker,
– 4 adet karanfil,
– 1 litre su
YAPILIŞI:
Ahududu, limon tuzu ve şekeri iyice yoğurun. Yaklaşık 3-4 saat birbirine geçmesi için dinlendirin ve ardından 1 litre su ile sulandırın. Sulanan karışımı süzün ve içine karanfilleri atarak soğuması için dolaba kaldırın.
GÜL ŞERBETİ
MALZEMELER:
– 320 gram kokulu gül yaprağı
– 3.5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Gülleri az miktar su ile yaprakların rengini soldurmadan bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp süzdükten sonra içine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra buzdolabına koyup soğutun.
Gül şerbeti yapmanın püf noktalarından biri gül yapraklarını kaynatırken yaprakları soldurmamaktır. Soğuduktan sonra tüketilecek olan gül şerbetinin tadını bozmaması için, içine herhangi bir aroma verici koyulmaması gerekir.

close

E-Bültenimize Abone Olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.