Kadayıf (Fıstıklı)

"Bugün" yapılan gönderiler "Yarın" teslim edilmektedir. Pazar günü gönderim yapılmamaktadır.

(1 müşteri incelemesi)

130,00

    • 50 ₺

    Ortalama 3kg

Kategoriler: Etiketler: ,

Açıklama

İçerik;

 

Hamur: 660 gr

Mazeme: 250 gr

Şerbet: 1200 gr

Yapılış;

Fıstıklı kadayıf tatlısı, Gaziantep yöresine ait gibi görünen bu tatlı her yörede yapılır ve sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur. Fıstıklı Kadayıf nasıl yapılır:

Kadayıflar, eller ara sıra hafif ıslatılarak harmanlayarak küçük parçalara bölünür ve küçük küçük parçaladığımız kadayıflarımızı eritilmiş ve soğumuş tereyağı ile iyice harmanlıyoruz. Kalıbın içine bolca pekmez ve yağ karışımıyla hazırlanmış yağ ile yağlıyoruz bir kısmı da üzerine dökmek için bırakılır. Kadayıf yarısı kalıbımızın dibine döküp elimizle hafif bastırıp düzgün bir zemin oluşturuyoruz ve üzerine dövülmüş fıstıklarımızı ilave edip üzerine kalan kadayıfı yine düzgünce yayıp hafif hafif bastırıp düzgün bir zemin elde ediyoruz ve kalan pekmez ve yağ karışımını döküyoruz ve bu şekilde bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarınca tepsimizi çıkarıp kadayıfımızı düzgünce çeviriyoruz iyice kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Fırından çıkarıp yaklaşık 5 dakika kadar bekletip soğuk şerbeti döküyoruz. Fındıklı Kadayıfımız hazır bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun…

NOT

Bir tepsi baklava yaklaşık 3 kg’dir.

Servis ücreti yoktur.

Ürünlerimiz iadesiz tepsilerde ve özel kutusu ile gönderilir.

Siparişinizin yanında “4 çeşit baklava” ve “Spatula” hediyemiz olarak gönderilir.

Ürünlerimiz %50 & %100 tereyağlı olarak iki çeşittir.

Siparişler bir gün önceden alınmaktadır.

Pazar günü servisimiz bulunmamaktadır.

Belgelerimiz talep eden müşterilerimize ibraz edilir.

DİNİ BAYRAMLARDA, yaşanan yoğunluk nedeniyle mağazamızdan teslimat yapılmaktadır.

Tüm ürünlerimize KDV dahildir.

 

Ek bilgi

Ağırlık 3 kg